Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Μαραθώνιος Ανάγνωσης

Ο μήνας Ιανουάριος είναι αφιερωμένος στην Άλκη Ζέη. Διαβάσαμε 3 βιβλία της Άλκης Ζέη, τα οποία θα συζητήσουμε λίγο ακόμη την επόμενη εβδομάδα, και όταν είμαστε έτοιμοι θα πάρουμε μέρος στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης 2016.

Μπορείς να ξαναδιαβάσεις τα 2 από τα 3 βιβλία εδώ:

Οι Γατοκουβέντες:



Μια Κυριακή του Απρίλη:


Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Τα ουσιαστικά και τα επίθετα στο λούνα παρκ της Γλώσσας!




Παιχνίδι αφαίρεσης με φαντασματάκια!


Παίξε με τις προσθέσεις...


Βρίσκω το συμπλήρωμα...


Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Παίζουμε...



Πάτα πάνω στην εικόνα για να παίξεις με τα επίθετα, τα αντίθετα και τα συνώνυμα.



Βραβεία ορθογραφίας!

Συγχαρητήρια, αστεράκια μου!!!



Σε 2-3 μέρες νομίζω πως θα συμπληρώσουμε όλοι τα αυτοκόλλητα για να πάρουμε το βραβείο ορθογραφίας και την "κάρτα της αιωνιότητας". 
Όσο καλύτερα μαθαίνετε την ορθογραφία σας τόσο πιο γρήγορα θα φτάσετε και στο 2ο βραβειάκι!!

Περιγράφω την αγαπημένη μου μαμά!

Γλυκές μανούλες μας, σήμερα σας έχουμε μια απίθανη έκπληξη!
Μιας και μάθαμε πια να στολίζουμε τις περιγραφές μας με τόνους επίθετα και ενδιαφέρουσες παρομοιώσεις, αποφασίσαμε να περιγράψουμε κάτι πολύ αγαπημένο μας... ΕΣΑΣ!!
Ναι, ναι, καλά καταλάβατε, πρόκειται να διαβάσετε τις σκέψεις των αγγέλων σας για σας! Καλή ανάγνωση!!




ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου, αγαπημένη μας Ε.!!!
Σου ευχόμαστε πολύχρονη και υγιής πάντα!

Και η τυχερή της χρονιάς για του 2016 είναι...

Την προηγούμενη εβδομάδα κόψαμε τη βασιλόπιτά μας. Στη μία φωτογραφία η τυχερή μας δείχνει το φλουρί που κέρδισε και στην άλλη τα υπέροχα αστεράκια του Β'1 αγκαλιάζονται για να ξεκινήσει όμορφα και αγαπημένα η καινούρια χρονιά!!




Φυτέματα... κι ανθοφορία!

Ο μήνας Ιανουάριος ήταν πολύ έντονος μήνας. Περιείχε αρκετές δραστηριότητες και εκπλήξεις...

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη ήταν ο βολβός του υάκινθου που μας είχε φέρει η Αργυρώ. Ο πράσινος μίσχος, που είχε αναπτυχθεί πριν τις γιορτές, μεγάλωσε και εμφανίστηκε από μέσα ένα ροζ λουλούδι! Μεγάλη η χαρά κι ο ενθουσιασμός μας!

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε την ιστορία του υάκινθού μας. Τις πρώτες μέρες που μας τον έφερε η Αργυρώ έμοιαζε πολύ με κρεμμύδι.
Βάλαμε τον βολβό σε ένα ποτήρι. Φροντίσαμε να ακουμπά στο νερό μόνο το κάτω μέρος του βολβού για να βγάλει ρίζες.
Στο πάνω μέρος εμφανίστηκε ένας μικρός, μυτερός, πράσινος βλαστός.
Τον φυτέψαμε στη γλάστρα...
Τον ποτίσαμε...
και από τότε τον παρακολουθούμε με καμάρι να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα!




Στην ελληνική μυθολογία ο Υάκινθος ήταν ένας ωραιότατος νέος από τις Αμύκλες (πόλη της Λακωνίας, κοντά στη Σπάρτη), μαθητής και ευνοούμενος του θεού Απόλλωνα. Μια μέρα στις όχθες του Ευρώτα ποταμού, όταν ο Απόλλωνας και ο Υάκινθος ασχολούνταν με το άθλημα του δίσκου, ο Ζέφυρος φύσηξε δυνατά από την πλευρά του Ταΰγετου,  κι ο δίσκος που πέταξε ο Απόλλωνας άλλαξε πορεία και χτύπησε στο κεφάλι τον νεαρό Υάκινθο.  Πηκτό αίμα κάλυψε τα μελαχρινά μαλλιά του και έπεσε στη γη. Το αίμα του πότισε τη γη...  Με μεγάλη θλίψη και οδύνη ο Απόλλωνας έθαψε το σώμα του νεαρού στη γη. Η μάνα Γη δεν άντεξε την οδύνη του θεού και στη θέση του θαμμένου σώματος του Υάκινθου, βλάστησε πανέμορφο λουλούδι, που στα φύλλα του ήταν γραμμένος ο ύμνος που αφιερώθηκε στη μνήμη του, για να δηλώνει στα βάθη των αιώνων τα φιλικά αισθήματα της μάνας Γης και τη συμπαράσταση της προς το θεό που θρηνούσε. Προς τιμή του Υάκινθου οι αρχαίοι Έλληνες θέσπισαν τα «Υακίνθεια», γιορτή που συμβολίζει το θάνατο και την αναγέννηση της φύσης , του ανθρώπου…Τον θάνατο και την ανάσταση.